Din tillbyggnad på en dag!

Vad kostar det? Är nog den vanligaste frågan vi får. Och den är nog så viktig.

Vi ser till att du kan förverkliga din tillbyggnad snabbt, vädersäkert och effektivt. Tack vare våra korta byggtider får du full kontroll över kostnaderna från start till mål.

Vad kostar en tillbyggnad?

Att ge ett enkelt och definitivt svar på den frågan är förstås omöjligt, men enligt SCB (Statistiska Centralbyrån) beräknas snittkostnaden för att bygga en "nyckelfärdig" en-familjs-villa i Sverige till 25-35.000:- /kvm inkl. moms/våningsplan.


Om du väljer vårt grundutförande (vädersäkrat) och bygger resten själv hamnar kostnaderna vanligtvis någonstans mellan 8.000-16.000 :- /kvm /våningsplan för det vädersäkrade huspaketet, exklusive grundläggning. Efter det så återstår det ca: 30-40% att färdigställa i egen regi. Att prisintervallet är så pass stort beror naturligtvis på att många faktorer spelar in vid ett bygge, bl a så påverkar tillbyggnadens storlek och utseende slutpriset. Dessutom får små tillbyggnader exempelvis alltid ett högre kvadratmeterpris än stora tillbyggnader eftersom samtliga moment i vår process ingår oavsett storleken på tillbyggnaden.


Vad ingår?

I leveransen av vårt vädersäkradeutförande ingår konstruktion och montering av ett isolerat vädersäkrat "hus-skal", dvs. en tillbyggnad man kan hålla varmt i och som inte släpper in regn. Ni har på kvällen av monteringsdagen ett golv att gå på, ett isolerat tak över huvudet, samt isolerade ytterväggar med fönster.

Prisexempel från 2022:

Den minsta tillbyggnad vi monterade under 2022 var 24kvm, den stomfärdiga byggsatsen inklusive träpanel och exklusive fönster kostade 576.000:- inkl moms.

Den största tillbyggnad vi monterade under 2022 var 90kvm, den stomfärdiga byggsatsen inklusive träpanel och fönster kostade 1 394.000:- inkl moms.

Sammanfattning:

En liten tillbyggnad genererar alltid högre kvm-kostnad jämfört med en större eftersom alla moment och frakt, montage  är densamma för en liten som stor tillbyggnad.


Observera att kostnad för grundläggning och färdigställande av byggsatsen ej ingår i ovanstående kostnader.

Låt oss diskutera ditt nästa projekt.


Fyll i formuläret eller ring oss för att boka en kostnadsfri konsultation 

Måndag - Torsdag
09:00 - 16:00
Fredag
09:00 - 15:00
Lördag - Söndag
Stängt