byggatill_undermenytak.png

Priser

priser-2.jpg

...är nog den vanligaste frågan vi får. Och den är nog så viktig.

Vi ser till att du kan förverkliga din tillbyggnad snabbt, vädersäkert och effektivt. Tack vare våra korta byggtider får du full kontroll över kostnaderna från start till mål.

Vad kostar en tillbyggnad?

Att ge ett enkelt och definitivt svar på den frågan är förstås omöjligt, men enligt SCB (Statistiska Centralbyrån) beräknas snittkostnaden för att bygga en "nyckelfärdig" en-familjs-villa i Sverige till 25-35.000:- /kvm inkl. moms/våningsplan.

 

Om du väljer vårt grundutförande (vädersäkrat) och bygger resten själv hamnar kostnaderna vanligtvis någonstans mellan 8.000-16.000 :- /kvm / våningsplan för det vädersäkrade huspaketet, exklusive grundläggning. Efter det så återstår det ca: 30-40% att färdigställa i egen regi. Att prisintervallet är så pass stort beror naturligtvis på att många faktorer spelar in vid ett bygge, bl a så påverkar tillbyggnadens storlek och utseende slutpriset. Dessutom får små tillbyggnader exempelvis alltid ett högre kvadratmeterpris än stora tillbyggnader eftersom samtliga moment i vår process ingår oavsett storleken på tillbyggnaden.

 

Vad ingår?

I leveransen av vårt vädersäkrade utförande ingår konstruktion och montering av ett isolerat vädersäkrat "hus-skal", dvs. en tillbyggnad man kan hålla varmt i och som inte släpper in regn. Ni har på kvällen av monteringsdagen ett golv att gå på, ett isolerat tak över huvudet, samt isolerade ytterväggar med fönster.

Prisexempel från 2021:

Den minsta tillbyggnad vi monterade under 2021 var 23kvm, den stomfärdiga byggsatsen exklusive träpanel och fönster kostade 425.000:- inkl moms.

Den största tillbyggnad vi monterade under 2021 var 71kvm, den stomfärdiga byggsatsen inklusive träpanel och fönster kostade 941.000:- inkl moms.

Sammanfattning:

En liten tillbyggnad genererar alltid högre kvm-kostnad jämfört med en större

Ovanstående priser är inklusive fönster vilket påverkar priset mycket beroende på kundens val med tex. skjutpartier, stora fönster, takfönster mm.

Observera att kostnad för grundläggning och färdigställande av byggsatsen ej ingår i ovanstående kostnader.

bygglov-4.jpg
rubrik_pil.gif

Vill du ha hjälp med bygglov?

Byggatills erfarna arkitekter ritar din tillbyggnad utifrån era behov, gällande lagkrav och husets förutsättningar. Klicka här>>

okbygglov-2.jpg
rubrik_pil.gif

Har du redan bygglov?

Vi lämnar offert på din tillbyggnad utifrån ditt bygglov. Våra tillbyggnader har mycket bra energivärde och vi kan nästan lova att vi med vår teknik är snabbast i Sverige. Klicka här>>

byggatill_loggo.jpg

Byggatill, Fjugestagränd 5, 124 72 Bandhagen   Telefon: 08-86 07 04.  E-post: info@byggatill.se

byggatill_horisontal_divider3.gif
facebook.jpg
youtube.jpg

Sidan senast ändrad: 2021-11-24 13:46  

Copyright: © 2018 Byggatill